Aangifte inkomstenbelasting weer van start

Sinds afgelopen weekeinde is het weer mogelijk om aangifte inkomstenbelasting te doen. Meer dan 7 miljoen particulieren hebben een blauwe envelop ontvangen en veel van hen wilden hun aangifte meteen op zaterdag 1 maart indienen.

Vrouw achter laptop vult thuis de belastingaangifte in
Nieuws
Datum: 05-03-2024

Zoveel, dat de website van de Belastingdienst het niet aankon. De eerste aangifte werd al een paar minuten na middernacht verstuurd. In de loop van de ochtend liep het aantal aangiftes op naar de 200.000 en ging de website offline. Dat is inmiddels gelukkig weer hersteld.

Proefberekening

Als u een aangiftebrief heeft ontvangen, bent u verplicht om voor 1 mei 2024 aangifte te doen. Maar dat kan ook gelden als u geen brief heeft ontvangen maar wel (extra) belasting moet betalen. Daarvoor kunnen meerdere oorzaken zijn. Het handigste is om even een proefberekening te maken door in te loggen op de website van de Belastingdienst en een aangifte in te vullen.

Uitstel

Verwacht u dat u niet voldoende tijd heeft om voor 1 mei aangifte te doen? Vraag dan zo snel mogelijk uitstel aan. Binnen enkele weken krijgt u dan bericht van de Belastingdienst. Als het uitstel wordt verleend, heeft u tot 1 september 2024 de tijd om uw aangifte alsnog in te dienen. Hoe u uitstel aanvraagt, leest u hier.

Belastingtelefoon en bibliotheek

Heeft u vragen over uw aangifte? Dan kunt u gratis bellen met de Belastingtelefoon op 0800-0543. Zorg ervoor dat u uw burgerservicenummer bij de hand heeft. Verder bieden veel bibliotheken gratis belastinghulp aan, ook als u geen lid bent. Hier kunt u zien bij welke bibliotheken terecht kunt.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over dit bericht? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag